Nog niet zo lang geleden waren asfaltshingles, leisteen, klei of betontegels de enige opties voor dakbedekking. Tegenwoordig bieden geavanceerde dakbedekkingsmaterialen een ongekend scala aan alternatieven, evenals een nieuw uiterlijk voor bestaande materialen.

Hier is een lijst van 7 verschillende soorten dakbedekking die u kunt overwegen voor uw volgende re-dakbaan:

1. Zonnetegels

Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande gordelroos en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze kunnen helpen energiekosten te compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-opties.

Asfalt gordelroos

2. Asfalt gordelroos

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, Klasse H (150 mph) windproeven en de AC438 duurzaamheidstest doorstaan. De kosten vooraf zijn laag, maar u kunt verwachten de gordelroos na ongeveer 20 jaar te vervangen. Als u in een hagelgevoelige omgeving woont, overweeg dan slagvaste gordelroos met een UL 2218 Klasse 4-classificatie. Slagvaste gordelroos kan in aanmerking komen voor een korting op de premie van uw huiseigenaar.

3. Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking wordt geleverd in verticale panelen of gordelroos die lijkt op leisteen, tegels en schudden – en duurt ongeveer 60 jaar. Metaal blinkt uit in zware sneeuw en regen, verbrandt niet en is bestand tegen harde wind. Het is lichtgewicht en kan over bestaande daken worden geïnstalleerd. Metaal kan echter lawaaierig zijn tijdens regenbuien en kan uit de hagel deuken. Gemiddelde kosten variëren tussen $ 5 en $ 12 per vierkante voet, afhankelijk van het type en de stijl van metaal – wat meer is dan asfalt maar minder dan betontegels. Corrosie varieert ook per materiaal.

Steen gecoat staal

4. Steen gecoat staal

In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en zijn bestand tegen schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8,8 inch per uur), winden van 120 mijl per uur, opzwepende, hagel- en vries-dooi-cycli. Bijgevolg zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige gebieden of gebieden die gevoelig zijn voor bosbranden. Sommige met stenen gecoate stalen daken zijn gegarandeerd voor de levensduur van het huis.

5. Leisteen

Leien dakbedekking duurt meer dan 100 jaar. Het brandt niet, is waterdicht en bestand tegen schimmels en schimmels. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk worden gebroken wanneer er op wordt getrapt. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar hagel heerst.

Rubberen leisteen

6. Rubberen leisteen

Rubberen leisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden om te passen in ingewikkelde daken zoals die in Victoriaanse huizen. Rubberen leien daken kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen worden beschadigd door schotelantenne en lopen – dus kan ook vatbaar zijn voor hagelschade, vergelijkbaar met leisteen. Dakwerkers die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, kunnen moeilijk te vinden zijn.

 7. Klei en betontegels

Klei en betonnen dakpannen kunnen schade door tornado’s, orkanen of winden tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen weerstaan, volgens “Een samenvatting van experimentele onderzoeken naar seismische prestaties van beton en kleidakpannen” door de Universiteit van Zuid-Californië voor de Tile Roofing Institute. Ze zijn goed in warme, droge klimaten. Ze kunnen extra ondersteuning nodig hebben om hun gewicht te dragen, en ze breken waarschijnlijk wanneer erop wordt gelopen.