1. Controleer uw gordelroos regelmatig

Dus, hoe onderhoud je een dak? Nou, de eerste stap is gewoon om het zo vaak mogelijk te controleren, vooral na een zware storm of harde wind. Het goede nieuws is dat je geen ladder op hoeft te klimmen om je dak goed te kunnen bekijken. In plaats daarvan heb je alleen een goede verrekijker nodig om mogelijke problemen te zien. Dit is waar u op moet letten wanneer u uw dak zelf inspecteert:

• Ontbrekende gordelroos
• Curling gordelroos
• Gebarsten gordelroos
• Peeling knippert
• Ontbrekende korrels

Elk van de bovenstaande tekenen van schade moet zo snel mogelijk worden bekeken, bij voorkeur door een professionele dakdekker die veilig de nodige reparaties kan uitvoeren.

controleren

2. Krijg een professionele dakinspectie

Vraagt ​​u zich af waarom u zou moeten betalen voor een dakinspectie wanneer u onze checklist voor dakonderhoud recht voor u hebt? Een inspecteur kan mogelijke problemen opsporen die u misschien hebt gemist, en u ook waardevolle tips geven voor het onderhoud van uw dak. Ze geven je ook een ruw idee van hoeveel jaar het nog zal duren. De meeste dakdekkers bevelen inspecties om de twee jaar aan, maar een inspectie eens per jaar vergroot uw kansen om potentiële problemen te vinden voordat het dure reparaties worden.

3. Zoek naar lekken op uw zolder en plafonds

Een andere goede tip dat uw dak onderhoud nodig heeft, is het vinden van watervlekken in uw huis. U moet uw plafonds en zolder net zo regelmatig controleren als uw dak op waterschade om ernstige problemen te voorkomen. De meest voorkomende waarschuwingssignalen voor een lek zijn:

Muffe geuren in bepaalde kamers.
Watervlekken op uw plafond.
Vlekken op je buitenmuren.
Uitpuilende plekken op uw binnenmuren.
Als u een van deze tekenen opmerkt, is uw volgende stap om het lek te lokaliseren en een professional in te schakelen om het gat in uw dak te repareren. Maar als je comfortabel thuis aan je huis werkt, zijn er een paar doe-het-zelfreparaties in de onderstaande post die je kunt overwegen.

Was je dak

4. Was uw dak

Een belangrijk advies bij het onderhoud van een dak met grind is om het te wassen. Op een gegeven moment zal je dak er vies uitzien, met lange, donkere strepen die van piek naar dakrand stromen. Dit zijn algen die op je huis groeien. Algen zullen geen directe schade veroorzaken, maar als je het lang genoeg laat, kan het je gordelroos langzaam rotten.

Om van deze kleine plantachtige beestjes af te komen, spuit je je dak met een mix van 50 procent water en bleekmiddel. Het bleekmiddel doodt de algen vrij snel, maar je wilt ook koperen strips installeren net onder de piek van je dak. Als het regent, stromen de kopermoleculen langs je dak naar beneden, waarbij algen worden vernietigd voor een comeback.

5. Maak uw goten schoon

Zonder deze tip zou geen checklist voor dakonderhoud compleet zijn. Hoewel het een vuile klus is, is het schoonmaken van je goten een essentieel onderdeel van het onderhoud van je dak. Verstopte goten maken het gemakkelijk voor water om onder de structuur van uw dak te sijpelen, waardoor er meer dan een paar watervlekken ontstaan. De meeste experts raden aan om ze twee keer per jaar schoon te maken, een keer in het late voorjaar en opnieuw in het vroege najaar, als onderdeel van een reguliere checklist voor het onderhoud aan huis.